Fideel steunt onder meer de volgende projecten in India

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Kattaikuttu-school 

De Kattaikuttu-school leidde gedurende vele jaren kinderen uit arme gezinnen op tot professionele (volks)toneelspelers en –muzikanten. De zo gevormde muziektheatergroepen brengen met hun voorstellingen in de dorpen mensen van alle kasten en klassen samen. Vooral de rondtrekkende vrouwen-theatergroepen vormen een inspirerend voorbeeld voor arme meisjes en vrouwen uit het publiek.

Stree Jagruti Samiti

Stree Jagruti Samiti is een onafhankelijke bond van huishoudsters (veelal afkomstig uit sloppenwijken) die in een aantal steden succesvol vecht voor eerlijk loon en menswaardige werkomstandigheden. SJS beheert tevens een blijf-van-mijn-lijfhuis.

STEPS 

Vrouwenbeweging STEPS brengt moslimvrouwen in actie die zich teweerstellen tegen mishandeling, bruidsschatten en achterstelling. Hun acties weten ook mannen te overtuigen om zich te emanciperen. STEPS helpt vrouwen onder meer om kleine ondernemingen op te zetten en daardoor zelfredzaam te worden.

Zaailing 

Zaailing is actief in het aan grondstoffen rijkste deel van India, waar juist de armste inheemse (‘adivasi’) bevolking leeft. De vrouwen van Zaailing nemen het heft in handen door zelf basis-vroedvrouwen te trainen en medicinale planten op dorpsmarkten te verkopen. Eeuwenoude kennis van de natuur wordt zo omgezet in betaalbare geneesmiddelen voor de armen.

Stichting Fideel

Broederenkerkstraat 9
7201 JS Zutphen
Telefoon: 0575-769047
Email: info@stichtingfideel.nl

Volg ons
Goede Doelen & Donaties
  • Fideel schenkt de opbrengsten aan goede doelen in India.
    Lees meer >